Κλινική εξέταση

Φυσιολογικά, περίπου 80-100 τρίχες πέφτουν καθημερινά από το τριχωτό της κεφαλής, που διαθέτει περίπου 100.000-150.000 τρίχες σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Η επίσκεψη στον ειδικό δερματολόγο είναι το πρώτο, σωστό και λογικό βήμα, που οφείλει να κάνει εκείνος, που αντιλαμβάνεται ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει στα μαλλιά του. Ο κύκλος ζωής των τριχών χαρακτηρίζεται από εναλλαγή περιόδων ανάπτυξης-αναγέννησης, ηρεμίας-και τελογένεσης.

 

Το Φωτοτριχόγραμμα και το Τριχοριζόγραμμα είναι από τις βασικές διαδικασίες διάγνωσης, που πρέπει να ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος αναζητώντας τα αίτια. Οι εξετάσεις αυτές μας ενημερώνουν για την κατάσταση των τριχών, πάνω και κάτω από το δέρμα αντίστοιχα. Η διαδικασία αυτή, περιλαμβάνει την ηλεκτρονική καταγραφή των τριχών σε όλη την διάρκεια ζωής τους, όπου με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να παρακολουθήσουμε με ακρίβεια την πορεία της θεραπείας και το επίπεδο ανταπόκρισης του οργανισμού.

 

Το Φωτοτριχόγραμμα είναι μια πιο εκτεταμένη ματιά, στο τριχωτό της κεφαλής, δίνοντάς μας στοιχεία για την πυκνότητα, την ποιότητα, το πάχος των τριχών αλλά, και της κατάστασης του δέρματος. Με το φωτοτριχόγραμμα, έχουμε μια γρήγορη εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί.

 

Το Ψηφιακό Τριχοριζόγραμμα πραγματοποιείται εφόσον παρθεί δείγμα τριχών (από τη ρίζα) από διάφορες περιοχές του κεφαλιού και εξετασθούν προσεκτικά στο μικροσκόπιο. Καλό θα είναι το τριχωτό να μην είναι λουσμένο για κάποιες ημέρες.

 

Αυτή η εξέταση μας ενημερώνει σε ποια φάση της ζωής τους βρίσκονται τα μαλλιά. Εξετάζοντας τις ρίζες παρατηρούμε τι συμβαίνει κάτω από το δέρμα. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε ακριβέστερη διάγνωση και για τον τύπο της αλωπεκίας αλλά και για τα αίτια της τριχόπτωσης, έτσι ώστε να δοθεί η καταλληλότερη θεραπεία για την κάθε περίπτωση.

 

Συμπληρωματικά όπως και σε κάθε πρόβλημα προτείνουμε εξειδικευμένες αιματολογικές, καθώς κι ορμονικές εξετάσεις, ώστε να υπάρχει μια σφαιρική εικόνα του προβλήματος αλλά και των αναγκών.

  • Φαρμακευτική Αγωγή

Είναι πολύ σημαντικό όταν παρατηρούμε διαφορά στην ποιότητα του τριχωτού της κεφαλής και στον ρυθμό απόπτωσης των τριχών να συμβουλευόμαστε αμέσως έναν ειδικό Δερματολόγο. Στις περισσότερες περιπτώσεις μετά από μια κλινική εξέταση από έναν έμπειρο ιατρό, είναι στην θέση να μας εξηγήσει ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και να μας προτείνει μια λύση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες. Στα πρώτα στάδια της τριχόπτωσης Είναι καλό να δίνεται μια κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να δούμε τον τρόπο αντίδρασης του οργανισμού μας σε αυτόν. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου περιστατικά κατάφεραν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της τριχόπτωσης απλά και μόνο ακολουθώντας μία αγωγή και κάνοντας συμπληρωματικά κάποια θεραπεία έτσι ώστε να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση.

  • Φωτοθεραπεία

Είναι πλέον γεγονός ότι η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούν να δημιουργήσουν τα κατάλληλα εργαλεία όπου μας δίνουν την δυνατότητα να ξεπεράσουμε οποιοσδήποτε σχεδόν πρόβλημα παρουσιαστεί. Έτσι λοιπόν τα τελευταία χρόνια η νανο-τεχνολογία σε συνδυασμό με την βιοτεχνολογία μας χάρισε την ικανότητα να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τα είδη ακτινοβολίας με τέτοιο τρόπο και σε τέτοιες συχνότητες και εντάσεις έτσι ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα με την μέθοδο της Φωτοθεραπείας εκμεταλλευόμαστε το υπέρυθρο φώς το οποίο μέσω άρτιων ιατρικών μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας προκαλεί την διέγερση των τριχοθυλακίων προκειμένου να παράγουν καλύτερα όλα εκείνα τα συστατικά τα οποία ευθύνονται για την ανάπτυξη των τριχών. Βέβαια επειδή η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική τα μηχανήματα της Φωτοθεραπείας διαφέρουν όχι μόνο προς τον τύπο του φωτός που παράγουν αλλά και ως προς την συχνότητα του φωτός που επιλέγουμε κάθε φορά. Διότι είναι διαφορετικός ο τύπος θεραπείας που θα προτείνουμε σε ένα άτομο το οποίο θέλει να δώσει περισσότερο όγκο στα μαλλιά του από αυτή που θα προτείνουμε σε αυτούς που ενδιαφέρονται να δυναμώσουν την τρίχα και να αποφύγουν την λέπτυνση της. Εδώ πρέπει να σημειωθεί όταν δεν αναφερόμαστε σε μια επεμβατική μέθοδο αλλά σε μια θεραπεία η οποία μπορεί να γίνει σε όλες τις ηλικίες είτε μόνη της είτε συνδυαστικά με άλλες θεραπείες και τα αποτελέσματα της είναι θεαματικά.

  • Μεσοθεραπεία

Η Μεσοθεραπεία είναι μια μέθοδος η οποία έχει γίνει ευρέως γνωστή στον πιο πολύ κόσμο για τα άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα της. Μάλιστα αυτό που είναι πολύ ιδιαίτερο σε αυτήν την Θεραπεία είναι ότι ενώ είναι αποτελεσματικότατη μέθοδος δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο και δεν θεωρείται επεμβατική διαδικασία. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι η Μεσοθεραποεία εφαρμόζεται και στο τριχωτό της κεφαλής και μάλιστα είναι πολύ πιο εύκολη και ανώδυνη η εφαρμογή. Πρόκειται για μια μέθοδο όπου εκχύνονται στο τριχωτό της κεφαλής όλα εκείνα τα συστατικά τα οποία έχουν ανάγκη τα τρχιοθυλάκια προκειμένου να μπορέσουν να ενεργοποιηθούν ξανά και να αποδώσουν. Το σημαντικό με αυτήν την θεραπεία είναι ότι εξαιτίας της μεθόδου που ακολουθείται τα θρεπτικά συστατικά έχουν την ικανότητα να διεισδύσουν μέσα στις στιβάδες του δέρματος καθιστώντας έτσι την Μεσοθεραπεία μια μέθοδο με άμεσα και εμφανή αποτελέσματα. Βέβαια όπως και στην εφαρμογή κάθε άλλης θεραπείας έτσι και σε αυτήν την περίπτωση ο ιατρός ο οποίος πραγματοποιεί αυτήν την Θεραπεία θα πρέπει να είναι έμπειρος.

  • PRP

Η μέθοδος PRP (Platelet-rich Plasma) είναι μια μέθοδος η οποία χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια σε όλους σχεδόν τους κλάδους της ιατρικής.  Αυτή η θεραπεία  τριχόπτωσης PRP (Platelet Rich Plasma) αποτελεί μία καινοτόμο μέθοδο για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σε άνδρες και γυναίκες.  αξιοποιεί τις αναγεννητικές ιδιότητες των Αυξητικών Παραγόντων των αιμοπεταλίων του αίματος και είναι αποτελεσματική τόσο ως θεραπεία τριχόπτωσης, όσο και ως τρόπος ενίσχυσης της μεταμόσχευσης μαλλιών. Το PRP συνδράμει στην αναγέννηση και ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων, δεδομένου ότι «αναγκάζει» τον οργανισμό να αντιδράσει με έντονο αλλά απολύτως φυσικό τρόπο στην υπολειτουργία τους, καθώς τροφοδοτεί την περιοχή της τριχόπτωσης με ενεργοποιημένα κύτταρα που αναλαμβάνουν τη διαδικασία της αναγέννησης.

 

Συγκεκριμένα πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία γίνεται αιμοληψία από τον ίδιο τον πάσχοντα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το δικό του αίμα για την θεραπεία, κάτι που καθιστά αυτήν την θεραπεία πολύ ασφαλή. Έπειτα με την μέθοδο της φυγοκέντρισης απομονώνονται τα αιμοπετάλια και το πλάσμα τα οποία είναι πλούσια σε φυσικούς αυξητικούς παράγοντες. Τέλος αφού γίνει η απαραίτητη επεξεργασία του υλικού και αφού έχει εμπλουτιστεί με τις κατάλληλες ουσίες και αυξητικούς παράγοντες εφαρμόζεται στην πάσχουσα περιοχή προκειμένου να δράσουν με τέτοιο τρόπο οι αυξητικοί παράγοντες που να προκαλέσουν την επανενεργοποίηση των τριχοθυλάκων.

 

Με αυτόν τον τρόπο τα τριχοθυλάκια παίρνουν όλα εκείνα τα συστατικά και τις ουσίες που χρειάζονται προκειμένου να επαναλειτουργήσουν με τον σωστό ρυθμό. Ένα πολύ καλό στοιχείο αυτής της Θεραπείας είναι ότι είναι πολύ ασφαλής, τα αποτελέσματα της είναι εξαιρετικά και μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα σχεδόν τα άτομα χωρίς περιορισμό. Αυτή η μέθοδος είναι μια εξαιρετικά εύκολη και ανώδυνη θεραπεία η οποία όμως πρέπει να εφαρμόζεται 3-4 φορές το χρόνο, από έμπειρους ιατρούς και ιατρικό προσωπικό και απαιτεί τα απαραίτητα εργαλεία και μηχανήματα. 

  • Derma-Pen

Το Derma-Pen πρόκειται για το μέλλον της μεσοθεραπείας. Ακολουθεί την ίδια λογική, δηλαδή εφαρμόζονται συστατικά όπως αναπλαστικοί παράγοντες, βιταμίνες και άλλα σε βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας προκειμένου να μπορέσουν να δράσουν όσο καλύτερα γίνεται. Στην περίπτωση του Derma-Pen αυτό που το κάνει να διαφέρει από την κλασσική μεσοθεραπεία είναι ότι επιτρέπει την εφαρμογή σε μία μεγαλύτερη επιφάνεια και στην καλύτερη κατανομή του προϊόντος. Αυτό συμβαίνει διότι πλέον χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μηχάνημα η διαδικασία γίνεται πολύ πιο εύκολη και ανώδυνη τόσο για τον ιατρό όσο και για το άτομο στο οποίο εφαρμόζεται. Επειδή όμως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, έτσι και ο ιατρός έχει την δυνατότητα να μεταβάλει το βάθος έκχυσης του υλικού, τον ρυθμό έκχυσης ή ακόμα και την φορά έκχυσης του ανάλογα με το περιστατικό. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι πρόκειται για μια διαδικασία η οποία απαιτεί πολύ μεγάλη εμπειρία από τον ιατρό ο οποίος θα την εφαρμόσει προκειμένου να μπορέσει να λάβει όλες τις παραμέτρους υπόψη του.

  • Θεραπεία με Soft-Laser

Το Laser εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται στην ιατρική με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Το Laser ουσιαστικά πρόκειται για έναν τύπο ακτινοβολίας που εκπέμπει σε συγκεκριμένες εντάσεις και με συγκεκριμένες συχνότητες. Αλλάζοντας την ένταση ή την συχνότητα ή και τα δύο είμαστε σε θέση να έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα. Επίσης ο τρόπος διάχυσης και παραγωγής του Laser, ακόμα και ο τρόπος μεταφοράς του από την πηγή μπορεί να κάνει την διαφορά στο αποτέλεσμα. Υπάρχουν λοιπόν πολλών ειδών τύποι Laser. Στις Θεραπείες με Soft-Laser χρησιμοποιούμε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να εστιάσουμε όχι μόνο στην θεραπεία της τριχόπτωσης αλλά και να εξασφαλίσουμε την σωστή λειτουργία των  βολβών της τρίχας στο μέλλον. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ότι πρόκειται για μια ασφαλέστατη μέθοδο η οποία εφαρμόζεται μόνο από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και στον κατάλληλο χώρο. Τέλος αυτή η Θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ηλικίες και είναι εξαιρετικά απλή για τον ενδιαφερόμενο καθώς δεν απαιτείται καμία ειδική ενέργεια είτε πριν είτε μετά την θεραπεία με Soft-Laser.

  • FUT-Strip

Εφαρμόζεται η εξελιγμένη εκδοχή της κλασικής τεχνικής FUT-Strip, όπου αφαιρείται τμήμα τριχωτού από τη δότρια ζώνη σύμφωνα με την ελαστικότητα του δέρματος και μεταφέρεται ο μέγιστος αριθμός τριχοθυλακίων τα οποία διαχωρίζονται με απόλυτη ασφάλεια. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε τελευταίας τεχνολογίας μικροστερεοσκόπια. Αφότου διαχωριστούν τα τριχοθυλάκια σύμφωνα με τις ανάγκες, τοποθετούνται με φυσικό τρόπο ρυθμίζοντας φορά και κλίση (λεπτομέρεια και φυσικότητα) στις κενές περιοχές. Τονίζουμε ότι στη δότρια περιοχή εφαρμόζουμε νέο τριχοφυτικό τρόπο σύγκλισης του δέρματος ώστε να αποφεύγονται οι αντιαισθητικές ουλές του παρελθόντος

  • FUE

Το Fullicular Unit Extraction FUE ήρθε να εμφυτεύσει μαλλιά τρίχα-τρίχα χωρίς την ύπαρξη συρραφής και δίνοντας τη δυνατότητα στον πελάτη να μην ανησυχεί καθόλου για την παραμικρή ουλή.

 

Η FUE είναι μία από τις πιο διαδεδομένες τεχνικές μαλλιών. Εφαρμόζεται σε άνδρες και γυναίκες, μεταφέροντας τις τρίχες μία προς μία, χαρίζοντας φυσικότερο αποτέλεσμα, με απόλυτη ασφάλεια, ανώδυνα, χωρίς σημάδια ή ουλές.

Κυρίως αφορά άτομα που:

1) Δεν επιθυμούν ή αντενδείκνυται να εφαρμόσουν την τεχνική strip,

2) Δεν έχουν καλή ελαστικότητα,

3) Επιθυμούν να μεταφέρουν λίγα μαλλιά , κάθε φορά και σιγά σιγά,

4) Επιθυμούν να διατηρούν κοντό μήκος μαλλιών ή ξυρισμένο κεφάλι,

5) Θέλουν να διορθώσουν μετατραυματικές ουλές στο τριχωτό της κεφαλής ή σε άλλη περιοχή που έχει φύγει η τριχοφυΐα,

6) Επιθυμούν να αποκαταστήσουν ή να διορθώσουν τα φρύδια τους,

7) Επιθυμούν να αποκαταστήσουν ουλές και σημάδια από προηγούμενες τεχνικές μαλλιών,

8) Δεν είναι εφικτή η μεταφορά μεγάλης ποσότητας μαλλιών,

Σημειωτέον ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Η εμφύτευση φρυδιών αφορά άτομα που θέλουν να αποκαταστήσουν, να πυκνώσουν ή ακόμα και να διαφοροποιήσουν το σχήμα των φρυδιών τους.

 

Εφαρμόζεται τοπική αναισθησία,  αφού πρώτα δημιουργήσουμε παρέα με το ενδιαφερόμενο άτομο το επιθυμητό σχήμα φρυδιών. Με τη μέθοδο FUE και με μια ιδιαίτερα λεπτομερή διαδικασία επιλογής των τριχών (χρώμα αλλά και πάχος των τριχών) , προσφέρουμε φυσικό, άριστα αισθητικό και μόνιμο αποτέλεσμα. 

 

Το ίδιο εφαρμόζεται και στην αποκατάσταση ουλών, σε άτομα που επιθυμούν να σβήσουν 

•  Ουλές από ατυχήματα σε κεφάλι ή γένια,

•  Ουλές από παλαιότερες τεχνικές εμφύτευσης,

•  Ουλές από λίφτινγκ.

•  Ή ακόμα και μερική ή ολική αποκατάσταση φαβορίτων μετά από λίφτινγκ προσώπου.

Στόχος η διασφάλιση της φυσικότητας, δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια.

Με ένα ξεχωριστό και πρωτοποριακό τρόπο, το S.M.P. (Scalp Micro Pigmantation), αναδημιουργούμε (με δερματοστιξία) οπτικά την τρίχα και δίνουμε λύση σε άνδρες και γυναίκες.

 

Η τεχνική αυτή, εφαρμόζεται με επιτυχία για την κάλυψη μετα-τραυματικών ουλών, φρυδιών καθώς και διόρθωση ουλών από παλαιότερες εμφυτεύσεις μαλλιών.

 

Το τμήμα αναλαμβάνει ακόμη και την αποκατάσταση φρυδιών σε άτομα με ολοσχερή αλωπεκία ξεκινώντας απ’ την αρχή με το σχεδιασμό τους και με τεχνική τρίχα-τρίχα ώστε να υπάρχει ένα φυσικότερο αποτέλεσμα γίνεται το γέμισμα. Ο σχεδιασμός γίνεται σε συνεργασία με τον πελάτη γι’ αυτό και στο πρώτο ραντεβού γίνεται η ενημέρωση, η εκτίμηση και ο σχεδιασμός βάση των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Αυτή η πρωτοποριακή νέα τεχνική προσθετικής μαλλιών δίνει λύση ακόμα και σε άτομα που δεν μπορούν να ακολουθήσουν το δρόμο της εμφύτευσης ή είναι ακατάλληλα ή ακόμα και για εκείνα τα άτομα που απλά θέλουν να επιλέξουν έναν αποτελεσματικό μη επεμβατικό τρόπο.

 

Είναι μία απ’ τις πιο αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις που παρουσιάζεται στην Ευρώπη σε συνεργασία ε τα εργαστήρια Cesara Ragazzi της Μπολόνια.

 

Είναι η αποδοτικότερη πρόσθετη μέθοδος για μερική ή πλήρη απώλεια των μαλλιών!

 

Αυτή η πρόσθετη, κλινικά δοκιμασμένη, πρακτική, φυσική, μη-χειρουργική μέθοδος, είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και είναι απόρροια, χρόνιων ερευνών με την κλινική δερματολογίας και το τμήμα χημείας του πανεπιστημίου της Μοντένας καθώς και  το φαρμακευτικό τμήμα χημείας πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης.

 

Oι φυσικές ανθρώπινες τρίχες ράβονται με το χέρι, επάνω σε μια λεπτή, ελαφριά, αναπνεύσιμη βάση — το «δεύτερο κρανίο»– που αποτελείται από μια πρόσθετη πολυμερή ρητίνη για να ταιριάζει με την ακριβή διανομή, την κλίση και την κατεύθυνση της φυσικής ανάπτυξης των τριχών, ακόμη κι όταν γίνεται μερική αποκατάσταση.

 

Με τη μέθοδο αυτή, παράγεται τέλεια το πάχος και το χρώμα της τρίχας, καθώς και κάθε λεπτομέρεια έκφυσης.

 

Όλα αυτά επιτυγχάνονται αφού μελετηθούν προσεκτικά και μεμονωμένα τα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου.

 

Η μέθοδος βασίζεται στην λεπτόλογη-λεπτομερή εργασία από εξειδικευμένους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά φυσική τρίχα και τα υψηλότερα ποιοτικά, και αυστηρών ευρωπαϊκών προδιαγραφών υλικά τα οποία εξετάζονται δερματολογικά από το Κοσμετολογικό κέντρο του πανεπιστημίου της Ferrara.

 

Πριν, με τη μελέτη και το σχεδιασμό του εκμαγείου (του κρανίου), γίνεται και τεστ αλλεργίας, καλύπτοντας έτσι ανασφάλειες ακόμα και των πιο περίεργων αλλεργικών ατόμων.

 

Το σύστημα CNC system έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και παρέχει πλήρες σύστημα αναπνοής («breathability») για το κρανίο πράγμα που κανένα πρόσθετο μέχρι σήμερα δεν διαθέτει.

 

Είναι ανθεκτικό στην έλξη, ανεξάρτητα από τις αλλαγές του  καιρού ή της θερμοκρασίας.

 

Χάρη στο CNC System μπορείτε να συνεχίσετε και να ζήσετε τη ζωή σας, απολαμβάνοντας έναν απολύτως κανονικό και ενεργό τρόπο ζωής χωρίς την ανάγκη για τις ριζικές χειρουργικές διαδικασίες!