Είναι γνωστό ότι τα μάτια και το βλέμμα είναι ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό ενός προσώπου και είναι αυτό που αντανακλά στοιχεία όπως τα συναισθήματα μας (χαρά, λύπη, κτλ), τη φυσική μας κατάσταση (κούραση, άγχος), και κυρίως την ηλικία μας. Τις περισσότερες φορές τα πρώτα και σημαντικότερα σημάδια γήρανσης κάνουν την εμφάνιση τους σε αυτήν ακριβώς την περιοχή.

 

Στα άτομα εκείνα στα οποία παρατηρείται χαλάρωση του δέρματος στην άνω και κάτω περιοχή των βλεφάρων όπως «οι σακούλες στα μάτια» και έντονη εμφάνιση ρυτίδων στο «πόδι της χήνας» το βλέμμα τους φαίνεται κουρασμένο και το πρόσωπο τους αντανακλά μεγαλύτερη ηλικία από αυτήν που κανονικά είναι.

 

Μέχρι τώρα η λύση ήταν η Χειρουργική Βλεφαροπλαστική, στην οποία όπως είναι γνωστό τίθενται κάποιοι περιορισμοί, όπως:
 • Πρόκειται για μια επεμβατική μέθοδο
 • Μπορεί να απαιτεί έως και ολική αναισθησία
 • Ενέχει κινδύνους καθώς δεν παύει να είναι μια χειρουργική επέμβαση
 • Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μεγάλος
 • Εμφανίζονται μώλωπες
 • Πιθανότητα αιμορραγίας
 • Αλλαγή στο σχήμα των ματιών
 • Εκτρόπιο
 • Το οίδημα μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες
 • Τέλος αρκεί να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια αρκετά ακριβή επέμβαση

 

Η Λύση Σήμερα είναι η Τεχνολογία Πλάσματος (Plasma Energy)  όπου και δίνει λύση σε όλους αυτούς τους περιορισμούς με τις νέες τεχνικές βλεφαροπλαστικής χωρίς τομές προκειμένου όλοι να μπορούν να διεκδικήσουν την εμφάνιση που τους αξίζει, εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα και κυρίως με ασφάλεια.

 

Η Τεχνολογία Πλάσματος δίνει την δυνατότητα να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως η χαλάρωση του δέρματος, οι έντονες και βαθιές ρυτίδες, οι δυσχρωμίες, οι πανάδες και γενικότερα σημάδια φωτο-γήρανσης ακόμα και η αφαίρεση τατουάζ. Η συγκεκριμένη τεχνική δεν είναι κάτι νέο στην ιατρική επιστήμη καθώς δεκαετίες τώρα χρησιμοποιείται στην γενική χειρουργική και ειδικότερα στην ορθοπεδική χειρουργική καθώς και στην οδοντιατρική. Όμως, τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε και στον τομέα της Αισθητικής Δερματολογίας.

 

Πλεονεκτήματα της Plasma Βλεφαροπλαστικής:
 • Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά
 • Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα
 • Συνήθως τα αποτελέσματα είναι πιο εντυπωσιακά από εκείνα της κλασσικής χειρουργικής
 • Ανώδυνη θεραπεία (Η τοπική αναισθησία είναι προαιρετική)
 • Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα σωστά εξοπλισμένο Δερματολογικό Ιατρείο, από έναν εκπαιδευμένο Δερματολόγο
 • Εξαιρετικά γρήγορη εφαρμογή αφού δεν χρειάζονται πάνω από 15 λεπτά για την ολοκλήρωση της
 • Μετά την θεραπεία το άτομα επιστρέφει, άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς κανένα πρόβλημα
 • Ο χρόνος αποθεραπείας είναι ελάχιστος και διαρκεί από (7 έως 10 ημέρες)
 • Εξαιρετικά ήπια συμπτώματα

 

Αυτό το οποίο πρέπει να τονιστεί σε όσους ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν την Plasma Βλεφαροπλαστική είναι ότι πρέπει ο γιατρός που θα επιλέξουν να έχει την απαραίτητη εκπαίδευση και εμπειρία.

 

Η εμπειρία μου κατά την εφαρμογή αυτής της θεραπείας μου έδειξε ότι πολλά άτομα για χρόνια σκεπτόντουσαν να προβούν σε χειρουργική Βλεφαροπλαστική προκειμένου να αποκτήσουν ξανά την όψη που επιθυμούσαν όμως δίσταζαν λόγω της επικινδυνότητας και του κόστους. Σήμερα, βέβαια, με  την βοήθεια του Plasma, η Βλεφαροπλαστική έγινε μια γρήγορη, αποτελεσματική και ανώδυνη θεραπεία η οποία είναι προσιτή σε όλους όσους θέλουν να εξαλείψουν τα σημάδια κούρασης και γήρανσης στο πρόσωπο τους και να αποκτήσουν ξανά νεανική εμφάνιση χωρίς όμως τους κινδύνους, τις παρενέργειες και τις δυσκολίες μιας χειρουργικής επέμβασης.

Το μπότοξ (Botox) μπορεί να χαρακτηριστεί, και όχι αδίκως, ως η πιο δημοφιλής, μη επιθετική θεραπεία στον χώρο της Ιατρικής Αισθητικής. Πρόκειται για μια τοξίνη (αλλαντο-τοξίνη ή βουτυλινική τοξίνη) η οποία για αρκετές δεκαετίες τώρα χρησιμοποιείται στην ιατρική ως φάρμακο κυρίως για αδρανοποίηση μυών. Στην Αισθητική Ιατρική το Μπότοξ έχει ως στόχο κυρίως την εξάλειψη ή την μείωση της έντασης των ρυτίδων.

 

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής του Μπότοξ; Πριν την εφαρμογή: Είναι απαραίτητο πριν την εφαρμογή να υπάρξει μια εκτενής συζήτηση μεταξύ του ιατρού και του ατόμου έτσι ώστε να μπορέσει να εκτιμηθεί σωστά και με ακρίβεια η κάθε περίπτωση. 
Εφαρμογή: Η εφαρμογή του Μπότοξ γίνεται με μικρές, διαδοχικές ενέσεις στην περιοχή την οποία θέλουμε να βελτιώσουμε. Οι ενέσεις αυτές κατά την εφαρμογή τους δεν προκαλούν καμία ιδιαίτερη ενόχληση αφού μπορεί να προηγηθεί και η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας. Για καλύτερο αποτέλεσμα συστήνεται η εφαρμογή του να γίνεται σε δύο επισκέψεις, μια κύρια και μια συμπληρωματική έπειτα από 2 εβδομάδες, έτσι ώστε ο οργανισμός να μπορέσει να αντιδράσει σωστότερα στην θεραπεία. Η κάθε μία από αυτές τις εφαρμογές διαρκεί πέρίπου 15 λεπτά.

 

Μετά την εφαρμογή: Αφού γίνει η εφαρμογή παρατηρείται στην περιοχή κάποια ερυθρότητα και ήπιο οίδημα, συμπτώματα τα οποία υποχωρούν εντός 5-6 ωρών. Επίσης, μετά την εφαρμογή πρέπει να αποφεύγεται μασάζ στην περιοχή, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει την μετακίνηση του υλικού. Τέλος, το άτομο στο οποίο έγινε η εφαρμογή δεν πρέπει να ασκηθεί για 24 ώρες.

 

Σε ποια ηλικία μπορώ να κάνω Μπότοξ; Το Μπότοξ είναι μια θεραπεία η οποία έχει κυρίως προληπτική δράση. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα με την σωστή εφαρμογή κάποιες ρυτίδες να μην εμφανιστούν. Για παράδειγμα σε ηλικίες 30-40 ετών σε περιπτώσεις όπου το άτομο θέλει να αποφύγει την εμφάνιση μιας ρυτίδας η οποία λόγω κληρονομικότητας ή άλλων αιτιών είναι αναπόφευκτη επιτυγχάνει την πλήρη αποφυγή της. Επίσης το Μπότοξ ανταποκρίνεται εξίσου καλά και σε άτομα ηλικίας 40-60 ετών όπου έχει παρεμβατική και διορθωτική δράση. Σε αυτήν την περίπτωση στόχος είναι η εξάλειψη των ρυτίδων, πράγμα που επιτυγχάνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό διότι οι ρυτίδες δεν έχουν αποκτήσει ακόμα μόνιμη μορφή. Τέλος άτομα ηλικίας 60-80 ετών βοηθιούνται επίσης στην όψη των ρυτίδων, ακόμα και αυτών που με τα χρόνια έχουν αποκτήσει βάθος και ένταση.

 

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω Μπότοξ και πόσο διαρκεί; Τόσο η συχνότητα όσο και η διάρκεια της δράσης του Μπότοξ διαφέρει από άτομο σε άτομο. Συνήθως, τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την 3 ημέρα εφαρμογής του έως και 5-7 μήνες αργότερα. Συστήνεται λοιπόν να εφαρμόζεται 2 έως 3 φορές τον χρόνο. Σε ειδικές περιπτώσεις όπου ο οργανισμός έχει συνηθίσει την ουσία αυτή συστήνεται ο συνδυασμός του με άλλες ουσίες όπως το Υαλουρονικό οξύ ή τα Fillers.

 

Είναι ασφαλής διαδικασία η εφαρμογή του Μπότοξ; Ναι. Η θεραπεία Μπότοξ έχει ως στόχο την χαλάρωση των μυών που προκαλούν την δημιουργία των ρυτίδων. Όταν η εφαρμογή του λοιπόν γίνεται από εκπαιδευμένο ιατρό (Δερματολόγο ή εναλλακτικά Πλαστικό Χειρουργό) σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο (ιατρείο) θεωρείται μια άκρως ασφαλή διαδικασία.

Το Yαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία η οποία υπάρχει ήδη στον οργανισμό μας και είναι υπεύθυνη για την δημιουργία κολλαγόνου που χαρίζει νεανική όψη και ελαστικότητα στο δέρμα μας. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια υδροφιλή πρωτεΐνη η οποία χρησιμοποιείται εκτενέστατα τόσο στην Αισθητική Ιατρική όσο και στην Οφθαλμολογία και σε άλλους κλάδους της Ιατρικής.

 

Οι στόχοι του Υαλουρονικού Οξέως
Το Υαλουρονικό Οξύ μας δίνει την δυνατότητα να επιτύχουμε διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με την συγκέντρωση που επιλέγουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Για παράδειγμα η εφαρμογή μιας αρκετά αραιής συγκέντρωσης υλικού σε θεραπείες όπως η Μεσοθεραπεία χαρίζει δροσερό, ανανεωμένο και νεανικό πρόσωπο. Σε μέτριας πυκνότητας συγκέντρωσης, η εφαρμογή του Υαλουρονικού έχει ως στόχο την καταπολέμηση λεπτών και ρηχών ρυτίδων. Τέτοιες ρυτίδες το πόδι της χήνας στα μάτια, οι ρυτίδες του καπνιστού

Το PRP (Platelet Rich Plasma) είναι μια καινοτόμος μέθοδος η οποία χρησιμοποιείται στην ιατρική αρκετά χρόνια και έχει παρατηρηθεί ότι με την βοήθεια των αυξητικών παραγόντων ενισχύεται η ανάπλαση και η αναγέννηση των κυττάρων.

 

Με αυτόν τον τρόπο στην αισθητική δερματολογία και συγκεκριμένα με την θεραπεία της μεσοθεραπείας με PRP μπορούμε να επιτύχουμε ένα νεανικό αποτέλεσμα σε περιοχές όπως το πρόσωπο και ο λαιμός χρησιμοποιώντας απλά αιμοπετάλια από τον ίδιο τον ασθενή.

Τα Peelings δεν είναι μια νέα μέθοδος στην αισθητική δερματολογία. Όμως υπάρχει συνεχή εξέλιξη των προηγουμένων προκειμένου να αποφεύγονται οι όποιες δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι ασθενείς παλαιότερα που επέλεγαν αυτήν την μέθοδο. Πλέον μετά από μια θεραπεία με Peeling το άτομο μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην δουλειά του χωρίς κανέναν περιορισμό.

 

Τα Peelings χωρίζονται σε κατηγορίες όπως τα Peelings Γλυκολικού, TCA, Blue και Yellow Peeling, ανάλογα με την περίπτωση του κάθε ατόμου,την σύνθεση του δέρματος και το αποτέλεσμα που επιθυμεί να δώσει.

Το Μέλασμα (πανάδα) είναι κάτι που απασχολεί πολύ κόσμο άσχετα με τον τύπο ή το χρώμα δέρματος.

 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις δυσχρωμίες που παρατηρούνται τοπικά σε κάποια σημεία τόσο του σώματος όσο και του προσώπου. Οι λόγοι εμφάνισης ποικίλουν από άτομο σε άτομο όπως και η εξέλιξη του προβλήματος. Βέβαια υπάρχουν αρκετές μέθοδοι πλέον για την θεραπεία του Μελάσματος.

 

Ο Ιατρός είναι αυτός που θα κρίνει το ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για το κάθε άτομο ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και με την δομή της επιδερμίδας.

Μέθοδοι όπως Peelings, Laser, κα είναι πλέον στην διάθεση της αισθητικής δερματολογίας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσχρωμία σε πρόσωπο ή σώμα που μας ενοχλεί.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της γήρανσης είναι η χαλάρωση του δέρματος, ειδικά στο πρόσωπο όπου το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο. Συγκεκριμένα περιοχές όπως το περίγραμμα του προσώπου, τα βλέφαρα, ο λαιμός είναι σημεία που πρώτα παρατηρούμε τα σημάδια της χαλάρωσης.

 

Οι θεραπείες σύσφιξης προσώπου με Laser διαρκούν μόλις 30 λεπτά, είναι απόλυτα ανεκτές, εξαιρετικά ασφαλείς και προσφέρουν την λύση σε αυτό το πρόβλημα. Μπορούν να αποτελέσουν από μόνες τους ολοκληρωμένη θεραπεία για ήπιες περιπτώσεις ή για άτομα που δεν θέλουν να κάνουν κάποια εντατική θεραπεία ή σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους όπως η χρήση Botox ή Υαλουρονικού Οξέος για πιο σοβαρές περιπτώσεις.

 

Η θεραπεία σύσφιξης προσώπου με Laser περιλαμβάνει την δημιουργία νέων μορίων κολλαγόνου και ελαστίνης μέσω μιας πρωτοποριακής διαδικασίας διάθλασης της κλασσικής δέσμης laser έτσι ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο πλέγμα μικροσκοπικών δεσμών για το καλύτερο αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα της μεθόδου αυτής είναι η αποκατάσταση της ελαστικότητας της επιδερμίδας, η βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου μέσω της δημιουργίας νέων ιστών στην βαθύτερη στιβάδα του δέρματος.

Τέλος τα αποτελέσματα αυτής της θεραπείας είναι άμεσα ορατά και εφόσον αφήνει την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας ανέπαφη, το άτομο μπορεί να γυρίσει στις δραστηριότητες του άμεσα χωρίς κανένα ίχνος επέμβασης.

Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα πολύ κοινό φαινόμενο που απασχολεί 9 στους 10 ανθρώπους. Ο λόγος που εμφανίζεται στην πλειοψηφία των ανθρώπων είναι ότι οι αιτίες που το προκαλούν είναι πολλές και ποικίλες, όπως: η κληρονομικότητα, η αλλεργική δερματίτιδα, η ηλικία, ο τρόπος ζωής, η αναιμία κα. Ουσιαστικά οι μαύροι κύκλοι είναι η ομοιογενής υπερμελάγχρωση στην περιοχή των ματιών. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν μπορούσε να δοθεί οριστική λύση σε αυτό το  πρόβλημα.

 

Πρόσφατα όμως η Αισθητική Δερματολογία σε συνεργασία με την Κλασική Ιατρική δίνουν την λύση και γι αυτό το πρόβλημα. Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων είναι ο Γιατρός να πάρει ένα ολοκληρωμένο ιατρικό ιστορικό από τον ασθενή για να μπορέσει να διαγνώσει την αιτία της δημιουργίας τους. Μετά την λήψη του ιατρικού ιστορικού, και αφού ο Γιατρός έχει καταλήξει στην αιτία δημιουργίας τους προτείνει την καταλληλότερη μέθοδο αντιμετώπισης. Ακόμα και σε περιπτώσεις όπως η δημιουργία μαύρων κύκλων εξαιτίας σιδηροπενικής αναιμίας καλό θα είναι ο Γιατρός εκτός από την θεραπεία που μπορεί να δώσει με συμπλήρωμα σιδήρου, να συνδυάσει και κάποια θεραπεία εξάλειψης των μαύρων κύκλων.

 

Τέτοιες θεραπείες είναι η Μεσοθεραπεία, η χρήση ειδικών τύπου peeling, θεραπεία με Laser και θεραπεία με λευκαντικούς παράγοντες και φυσιικα ο συνδυασμός αυτών. Βέβαια η επιλογή της μεθόδου ή των μεθόδων που θα επιλεγούν ως θεραπεία για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων είναι εξατομικευμένη για τον καθένα και εναλλάσσεται ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση.

Οι διεσταλμένοι πόροι μπορεί να εμφανιστούν τόσο σε νεανικές όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Πρόκειται κυρίως για χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή και συνήθως οφείλεται στην υπερέκκριση σμήγματος, σε ορμονικές αλλαγές, στην αφυδάτωση της επιδερμίδας, στην φωτογήρανση, κα. Ανάλογα με την περίπτωση, την ποιότητα της επιδερμίδας, την ηλικία και άλλους παράγοντες, ο Γιατρός προτείνει την καλύτερη μέθοδο αντιμετώπισης.

 

Συνήθως είναι συνδυασμός θεραπείας μικροκρυστάλλων, ενυδάτωσης και θεραπείες σύσφιξης δέρματος με χρήση Laser. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για συνδυαστική μέθοδο που στόχο έχει με λίγες συνεδρίες να εξαλείφει αυτό το φαινόμενο το οποίο απασχολεί άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.

Η αποτρίχωση με Laser στην περιοχή του προσώπου είναι η καταλληλότερη μέθοδος για απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας από περιοχές όπως, το άνω χείλος, οι παρειές, το πηγούνι και τα φρύδια.

 

Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι χαρίζει λείο και απαλό δέρμα χωρίς πανάδες, μολύνσεις, πανάδες, θυλακίτιδα, χαλάρωση του δέρματος κτλ, όπου προκαλούν οι υπόλοιπες μέθοδοι αποτρίχωσης.

 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα όμως της αποτρίχωσης με Laser είναι ότι τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Βέβαια καθώς το πρόσωπο είναι μια καθαρά ορμονοεξαρτώμενη περιοχή, πιθανών σε κάποιες περιοχές ίσως να χρειαστούν πιο πολλές συνεδρίες σε σχέση με κάποια περιοχή του σώματος.

Η θεραπεία Μικροκρυστάλλων είναι μια θεραπεία αναζωογόνησης του δέρματος μέσω της ομοιόμορφης απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων και του περιττού σμήγματος από την επιδερμίδα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Βέβαια δεν πρόκειται απλά για ένα peeling καθώς χρησιμοποιείται ειδικό μηχάνημα μικροκτυστάλλων.

 

Η διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι αυτή η θεραπεία ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα. Συγκεκριμένα η μέθοδος αυτή εξασφαλίζει την παραγωγή νέων κυττάρων και την βελτίωση της μικροκυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή. Είναι μια θαυμάσια εναλλακτική για τα άτομα που θέλουν να ανανεώσουν την επιδερμίδα τους χωρίς όμως να κάνουν κάτι πολύ εντατικό καθώς πρόκειται για μια τόσο φυσική θεραπεία όπου μετά το τέλος της το άτομο μπορεί να εφαρμόσει κάποιου είδους μακιγιάζ και να συνεχίσει την καθημερινότητα του. Αυτή η θεραπεία συνιστάται τόσο για νεανικές επιδερμίδες, για καλύτερο, βαθύτερο και ομοιόμορφο καθαρισμό όσο και για μεγαλύτερες για λάμψη και ανανέωση του δέρματος.

 

Η θεραπεία Μικροκρυστάλλων εφαρμόζεται πάντα σε συνδυασμό με θεραπεία ενυδάτωσης για καλύτερα αποτελέσματα. Μάλιστα συνιστάται η θεραπεία Μικροκρυστάλλων να προηγείται της Μσοθεραπείας διότι τότε αναπτύσσονται οι τέλειες συνθήκες στην επιδερμίδα ώστε να απορροφηθούν οι ουσίες της Μεσοθεραπείας με τέτοιο τρόπο ώστε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε αντίθεση με ότι ορίζει το όνομα τους (μεσόδερμα) πλέων οι Μεσοθεραπείες δεν γίνονται μόνο στο μεσαία στιβάδα του δέρματος αλλά ανάλογα με την ανάγκη του κάθε περιστατικού, επιλέγονται, οι ουσίες και η αναλογίες τους (πολυβιταμίνες, υαλουρονικό οξύ, ιχνοστοιχεία, κτλ), η ποσότητα του υλικού, και το επίπεδο έγχυσης.

 

Το βασικό χαρακτηριστικό της Μεσοθεραπείας είναι οι πολλαπλές μικρο-εγχύσεις κατάλληλων ουσιών στο δέρμα έτσι ώστε να γίνεται σωστή κατανομή και διασπορά του υλικού. Δεν υπάρχει περιορισμός όσον αφορά τις περιοχές στις οποίες μπορούμε να κάνουμε μεσοθεραπεία, μπορεί να είναι μεγάλες ή μικρές, στο πρόσωπο ή στο σώμα.

 

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια γρήγορη και σχετικά ανώδυνη διαδικασία. Συγκεκριμένα ο συνδυασμός αναισθητικής κρέμας και των εξαιρετικά λεπτών ενέσεων που χρησιμοποιούνται την καθιστούν πρακτικά ανώδυνη διαδικασία. Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας είναι σε βάθος ενυδάτωση, εξάλειψη λεπτών ρυτίδων και σημάδια από ακμή.

 

Επίσης η επιδερμίδα εμφανίζεται εμφανώς πιο φωτεινή, ελαστική και βελτιώνεται συνολικά η όψη και η υφή του δέρματος. Αυτά τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, καθώς αυτή η μέθοδος δεν έχει ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας κάποιες ώρες μόνο και το άτομο μπορεί αμέσως μετά να συνεχίσει την καθημερινότητά του.