Το απόλυτο όπλο ενάντια στο τοπικό πάχος αποτελεί η Κρυολιπόλυση.
Πρόκειται για μία νέα μέθοδο η οποία απομακρύνει το λίπος από περιοχές όπως η κοιλιά, οι γλουτοί και οι μηροί με την καταστροφή των λιποκυττάρων μέσω της έκθεσης τους σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες στις οποίες δεν μπορούν να επιβιώσουν, νεκρώνουν και αποβάλλονται από τον οργανισμό.

 

Κατά την διάρκεια της θεραπείας ο ασθενής αισθάνεται μόνο για λίγα λεπτά την ενόχληση της έντονης ψύξης στο σημείο της θεραπείας, το οποίο όμως υποχωρεί στα επόμενα 5 λεπτά. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι τα αποτελέσματα είναι οριστικά και μπορεί να χρειαστούν από 1 έως το πολύ 3 συνεδρίες. Επίσης είναι μια μη επεμβατική θεραπεία η οποία δεν επηρεάζει τους «γειτονικούς» ιστούς, τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και εξαφανίζει τελείως το τοπικό λίπος και την κυτταρίτιδα ανεξάρτητα από το επίπεδο και το στάδιο εξέλιξής της.

 

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η Κρυολιπόλυση είναι το μέλλον της Λιποδιάλυσης και Λιπογλυπτικής καθιστώντας μεθόδους όπως η λιποαναρρόφηση επικίνδυνες και κατάλληλες μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Μέχρι στιγμής οι πιο γνωστές μέθοδοι ανόρθωσης γλουτών απαιτούσαν κάποιου είδους χειρουργική επέμβαση, όμως σήμερα η Αισθητική Δερματολογία δίνει τη λύση με την χρήση Υαλουρονικού Οξέος. Το συγκεκριμένο υλικό που χρησιμοποιείται σε αυτήν την μέθοδο βραδέως βιοδιασπώμενο και είναι απόλυτα ασφαλές για τον οργανισμό αφού ήδη βρίσκεται στον οργανισμό μας και συγκεκριμένα στο δέρμα, σε ποσοστό 56%.

 

Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να κρατήσει από 20 λεπτά έως μισή ώρα και τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Ένα από τα θετικά της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι δεν αποτελεί επεμβατική μέθοδο, είναι πιο οικονομική από την κλασσική ανόρθωση γλουτών και δεν γίνεται τοποθέτηση πρόσθετων εμφυτευμάτων καθώς το υλικό που τοποθετείται απορροφάται μετά από δύο χρόνια περίπου όπου μπορεί να γίνει και επαναληπτική θεραπεία.

Μπορεί να γίνει αυξητική στήθους χωρίς νυστέρι; Φυσικά!
Την λύση σε αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τόσες γυναίκες έδωσε η Αισθητική Δερματολογία με μια λύση η οποία δεν περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση η μόνιμη τοποθέτηση εμφυτευμάτων με τον κίνδυνο μολύνσεων ή παραμορφώσεων. Η Αυξητική στήθους με Υαλοτυρονικό Οξύ αποτελεί την τελευταία λέξη της Αισθητικής Ιατρικής αφού μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε αυτήν την τεχνική στο ιατρείο, από έναν έμπειρο ιατρό και μάλιστα σε μόλις 30 λεπτά. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν θεωρείται επώδυνη καθώς γίνεται χρήση τοπικού αναισθητικού πριν την εφαρμογή.

 

Το Υαλουρονικό Οξύ που εγχέεται στην περιοχή απορροφά το νερό και πολλαπλασιάζοντας τον όγκο του μας χαρίζει την όψη που ονειρευόμαστε χωρίς την δυσφορία μιας χειρουργικής επέμβασης. Εκτός από την αύξηση του στήθους αυτή η τεχνική είναι ιδανική και για περιπτώσεις ασυμμετριών μεταξύ των μαστών.

Η αποτρίχωση είναι κάτι το οποίο απασχολεί τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια πως όλο και πιο πολλά άτομα στρέφονται προς την μέθοδο αποτρίχωσης με Laser.

 

Ο λόγος είναι απλός, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και μακροπρόθεσμα πιο οικονομικός. Τα νέα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται ελαχιστοποιούν τον πόνο δίνοντας όμως παράλληλα το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Πρέπει να δίνεται όμως η απαραίτητη προσοχή ότι το εκάστοτε μηχάνημα είναι πραγματικά ικανό να παράγει ακτίνα Laser και ότι πάντα εφαρμόζεται από τον Ιατρό.

 

Αποτρίχωση με Laser μπορεί να γίνει σε όποιες περιοχές επιθυμεί ο ενδιαφερόμενος και εγκρίνει ο Ιατρός, όμως συνήθως δεν υπάρχει συγκεκριμένος περιορισμός.

Η θεραπείες σύσφιξης σώματος με την χρήση ραδιοσυχνοτήτων RF έχουν ως τελικό στόχο τους την Λιπογλυπτική σώματος.

Αυτό επιτυγχάνεται με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα (ραδιοσυχνότητες) τα οποία μεταφέροντας ενέργεια στην εσωτερικές στιβάδες του δέρματος επηρεάζουν τον λιπώδη ιστό και το λεμφικό σύστημα. Πρόκειται για θεραπεία που μπορεί να γίνει σε ένα κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο από έναν εξειδικευμένο και έμπειρο ιατρό.

 

Η θεραπεία δεν διαρκεί πολύ, δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν την εφαρμογή, θεωρείται ανώδυνη, είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να γυρίσει άμεσα στις καθημερινές του ασχολίες .

 

Το βασικότερο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν διαλύει μόνο το λίπος που βρίσκεται παγιδευμένο στους ιστούς αλλά επίσης βελτιώνει την διαδικασία απομάκρυνσης των τοξινών, βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού και τονώνει τα βασικά συστατικά (ινοβλάστες) που αφορούν την σύσφιξη του δέρματος.

 

Επομένως, με αυτήν την μέθοδο η Λιπογλυπτική δεν πραγματοποιείται μόνο κατά την διάρκεια των θεραπειών αλλά οι ευεργετικές δράσεις αυτής της θεραπείας συνεχίζουν να δρουν για αρκετούς μήνες μετά το τέλος των εφαρμογών.

Η κυτταρίτιδα και το τοπικό λίπος είναι κάτι το οποίο απασχολεί κυρίως τις γυναίκες και μάλιστα σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Ο τρόπος ζωής και οι διατροφικές μας συνήθειες αποτελούν την κύρια αιτία εμφάνισής αυτών των ατελειών στο σώμα μας.

 

Η αντιμετώπιση τους όμως πλέον μπορεί να γίνει με συνδυαστικές θεραπείες με μεθόδους οι οποίες απαιτούν ελάχιστο χρόνο και διαδικασίες που πλέον δεν είναι επεμβατικές όπως τα παλαιότερα χρόνια.

 

Η Συνδυαστική θεραπεία λιποδιάλυσης περιλαμβάνει την χρήση ειδικών μηχανημάτων Laser, μαζί με την χρήση ενέσιμων υλικών με συγκεκριμένη ακολουθία συνεδριών και σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα για καλύτερα αποτελέσματα. Σε αυτήν την διαδικασία εκείνο που έχει περισσότερη σημασία είναι να γίνει σωστή αξιολόγηση της κατάστασης από τον ιατρό ώστε να επιλεγεί η καλύτερη αναλογία εφαρμογών Laser και ενέσεων όπως επίσης και το καταλληλότερο υλικό.

 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της συνδυαστικής μεθόδου Λιποδιάλυσης είναι ότι έχει εξελιχθεί σε τέτοιο επίπεδο όπου επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο να γυρίσει στην καθημερινότητα του, μετά την εφαρμογή της κάθε συνεδρίας, χωρίς επιπλέoν επιπλοκές.